• GekwalificeerdeProfessionals

Antwerpen/Olen 6 februari 2024 – Fronnt, een innovatieve alliantie van installatiebedrijven, opgericht in juli 2022 in samenwerking met investeringsmaatschappijen Gimv en Tilleghem, heeft opnieuw een vooraanstaande specialist overgenomen. 

Na de toetreding van Bovema International als nieuwste Fronnt-telg bestaat de groep uit 14 bedrijven en 485 medewerkers. Hiermee wordt gestaag voortgebouwd aan een geïntegreerde multitechnische installatiegroep, uniek gepositioneerd om organisaties te ondersteunen in de energietransitie.

Vandaag bevindt deze energietransitie zich in een cruciale fase waarbij de sector van installatietechnieken en automatisering steeds complexer wordt. Fronnt beschikt over een uitgebreide kennis en knowhow, waardoor zij in staat is geïntegreerde oplossingen aan te bieden en haar klanten volledig te ontzorgen. De toetreding van Bovema International tot de groep versterkt haar aanbod op het gebied van innovatieve koeling.

Bovema International, 30 jaar geleden opgericht in Geel, had oorspronkelijk als doel industriële gebouwen te klimatiseren door middel van zowel natuurlijke als mechanische ventilatie, vooral gericht op productiebedrijven die veel warmte produceren. Tegenwoordig, sinds 2000 gevestigd in Olen, biedt het bedrijf nog steeds volledige ontzorging aan klanten, van ontwerp tot uitvoering, met inbegrip van bouwkundige werken, bekabeling en sturing.

Energie is altijd de rode draad doorheen de projecten van Bovema International geweest. Zo zijn zij één van de pioniers die het aandurfden om gebouwen te koelen met adiabatische koeling. Dit koelsysteem, dat water als koelmiddel gebruikt in plaats van freongas, is niet alleen kostenefficiënt, maar kent ook een lagere initiële investering. Bij adiabatische koeling wordt koele lucht de ruimte ingebracht, terwijl warme en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Tot op heden nog steeds de meest energiezuinige en duurzame manier om een industrieel gebouw te koelen. Een COP (Coefficient Of Performance) van 12 of meer is makkelijk haalbaar. Bovendien werkt een adiabatische koeler met buitenlucht wat ten goede komt voor de mensen op de werkvloer.

Ondertussen heeft Bovema International zoveel knowhow in huis dat zij ieder klimaatprobleem aandurven. Hoe complexer hoe liever. Van een glasfabriek tot een high-end klimaatinstallatie voor een operatiekwartier.

Renaat Penders blijft ook na de overname aan boord als CEO van Bovema International.