• GekwalificeerdeProfessionals

FRONNTRUNNERS

Fronntrunners gezocht

Ben je klaar om de volgende stap te zetten? Wij willen je graag inspireren.
Bij FRONNT bieden we niet alleen een opleiding van topkwaliteit, maar ook talloze mogelijkheden om je professionele vaardigheden te ontwikkelen en je dromen waar te maken.

WIE IS FRONNT

We are passionate about innovation and state of the art technologies and  methodologies.

FRONNT is een groep van bedrijven actief in installatie, onderhoud en herstelling gerelateerd aan HVAC, elektrotechnieken, sanitair en automatisatie. Ben je op zoek naar een baan die bij je past? Heb je nog een stageplek nodig? Dan ben jij bij FRONNT aan het juiste adres!

Vacatures — Stageplaatsen — Duaal leren

Door het samenbrengen van verschillende technieken en bedrijven binnen één groep, gidst FRONNT u doorheen de energietransitie. Als groep versterken we elkaar op het vlak van innovatie, technologie en organisatie. Toch behoudt elke entiteit de eigenheid en werking die al jarenlang dienst bewezen binnen de organisatie.

Ons uitgangspunt is een hart voor mens en planeet. We zien dan ook multitechnieken als drijvende motor van de energietransitie naar een gezonder klimaat. Een hart voor mensen geldt zowel binnen als buiten de organisatie: intern hebben we oogvoor de veiligheid, het welzijn en de persoonlijke groei van onze collega’s. Extern is klanttevredenheid de belangrijkste prioriteit.

Een job binnen één van onze vestigingen betekent groeien én excelleren in een stimulerende en inclusieve werkomgeving.

Kies voor een stage bij FRONNT

Wil je praktijkervaring opdoen en je kennis in de echte wereld toepassen?

Bij FRONNT verwelkomen we stagiairs met open armen. Je krijgt de kans om te leren van professionals in je vakgebied en waardevolle contacten op te doen voor de toekomst.

Leer bij ons met duaal leren

Bij FRONNT geloven we in het belang van praktisch leren. Met onze duaal leerprogramma’s kan je studeren en werken combineren. Je zal niet alleen een diploma behalen, maar ook relevante werkervaring opdoen terwijl je toch al een loon ontvangt.

DUAAL LEREN BIJ ELEKTRO VERBEKE

Duaal leren is een opleidingsformule waarbij de student een vak aanleert en dit afwisselend op school en op de werkvloer. In totaal zijn er 2.814 leerlingen in het Nederlandstalig onderwijs die aan duaal leren doen.

Azdine en Jakke kozen beiden vorig schooljaar voor een opleiding Elektrotechniek Duaal bij Electro Verbeke.

Azdine volgt dit traject via het VTI in Waregem en zit twee volle dagen in de week op de schoolbanken en staat drie dagen op de werkvloer. Jakke loopt school in Syntra West Brugge en moet gemiddeld één dag per week les volgen. We vroegen hen om terug te blikken op het voorbije schooljaar bij Electro Verbeke.

Azdine

“We hadden het geluk dat er in september net een nieuwe grote werf was opgestart in Beernem. Zo hebben we het hele traject kunnen meemaken: van kabels leggen, tot verlichting hangen, schakelaars, stopcontacten, branddetectie monteren enzovoort. In het begin was het echt wennen. Na je werkdag heb je ook nog schoolwerk en dat nam soms wel wat tijd in beslag. Maar uiteindelijk geraak je wel snel in dat ritme.

Het leuke is dat je op de schooldagen je klasgenoten terug ziet en zo ervaringen kan uitwisselen met elkaar.”

Jakke

“Ik heb bewust voor duaal leren gekozen, omdat ik niet zo graag op de schoolbanken zit. Het werkveld boeit me, ik heb het gevoel dat ik veel meer leer. Zo behaal ik toch mijn diploma op een manier die bij mij past. Ten slotte niet onbelangrijk: ik verdien ondertussen een centje bij.”

Een rijbewijs is een must volgens Jakke: “Heb ik enkel in de namiddag les, dan werk ik nog in de voormiddag. Door het pendelen heb ik al heel wat nuttige rij-ervaring opgedaan.”

Getuigenis van Robin, stagiair bij TAC!

Robin Gillis studeerde HVAC / Klimatisatie aan de AP hogeschool in Antwerpen en kon stage lopen bij TAC! We stelden hem een paar vraagjes.

Wat trok je aan om op de jobaanbieding in te gaan?

Ik was op zoek naar een bedrijf met een mooie historiek en groeimogelijkheid. Een te groot bedrijf wou ik liever niet omdat er dan minder ruimte is om een persoonlijke band te ontwikkelen tussen werknemer en leidinggevende. TAC! leek me ideaal.

Wat heb je mogen doen tijdens je stage?

De eerste periode van mijn stage was vooral gefocust op onderhoud en dépannage. Hier heb ik geleerd hoe onderhoud op luchtgroepen en VRV installaties uit te voeren. Ik leerde ook op veel verschillende systemen storingsonderzoek uitvoeren. Ik was altijd omringd door ervaren dépanneurs die mij zeer goed geholpen hebben en graag mijn vragen beantwoorden. Bij de tweede stageperiode lag de nadruk vooral op montage. Ik heb toen een aantal maanden in de moskee in Lokeren gewerkt om hier de VRV installaties op te bouwen. Ook hier weer onder het toezicht van twee top monteurs die mij veel hebben bijgeleerd. Op deze werf heb ik binnen en buitenunits leren plaatsen, leidingen installeren en braseren, VRV express plannen gebruiken, condens afvoeren monteren,... Het hele pakket dus!

Wat heb je hieruit geleerd en wat zijn je verdere ambities?

Dankzij deze stage heb ik de opbouw en werking van veel verschillende klimasystemen in de praktijk kunnen bestuderen. Van simpele airco split installaties tot grote VRV systemen en luchtbehandelingssystemen. Momenteel studeer ik verder als technisch commercieel adviseur aan de AP hogeschool. Ondertussen blijf ik bij TAC! als jobstudent monteur werken om mijn technische ervaring verder uit te bouwen.

CONTACTEER ONS

Waar wacht je nog op?
FRONNT helpt je om je toekomstdromen waar te maken.